• VC-er lærte Bitcoin og ICO-leksjon på den harde måten – Marc van der Chijs

  • Back
 by 

Mange venturekapitalister (VC) lærte den harde måten at bare hodling bitcoin (BTC) ville ha vært en bedre strategi enn å prøve å overgå den, sa Marc van der Chijs, gründer, kryptofokusert risikokapitalist, i et intervju med Cryptonews.com . Imidlertid, ifølge ham, mens „Bitcoin Circuit vil være hovedaktøren i kryptorommet i lang tid fremover,“ er det også verdi i noen andre tokens og blokkjeder.

VC-er lærte Bitcoin og ICO-leksjon på den harde måten – Marc van der Chijs 102
Marc van der Chijs. Kilde: Twitter / @ marcvanderchijs
Medstifter av VC-firmaet First Block Capital (FBC) sa at dette selskapet nå er fullt investert, og de tror at de er godt posisjonert for den kommende bull run og ikke ønsker å selge noe av sin eierandel. Han sa imidlertid at det er „flere og flere gode prosjekter“ han gjerne vil investere i, og han ser først og fremst på prosjekter som kombinerer blockchain og kunstig intelligens (AI), samt prosjekter i det digitale identitetsområdet.

Ved oppstart av FBC var teamets fokus på å etablere nye virksomheter i kryptorommet og investere selskapets kapital i dem. Men etter at oksekjøringen var over, investerte de hovedsakelig i kryptovalutaer, for det meste BTC, og i noen mindre oppstart som Aquanow. Videre arbeidet selskapet også med å tokenisere eiendeler (hovedsakelig eiendom) og verdipapirer, og snart innså at det er for tidlig.

„Inntil en fullt regulert nivå 1-utveksling av sikkerhetstoken vil bli lansert og fungere vellykket, er det bedre å holde seg på sidelinjen,“ sa van der Chijs.

Sakte okser, raske okser

I mellomtiden, som Bitcoiners håper at det nylig amerikanske baserte programvarefirmaet MicroStrategy og betalingsselskapet Square sine investeringer i BTC kan oppmuntre andre selskaper til å gjøre det samme, advarte investoren om at dette er en langsom prosess. Men det kan bli akselerert av en bull run, og i sin tur vil høyere inntreden av offentlige selskaper i dette rommet presse BTC oppover.

„Hvis MicroStrategys investering plutselig er verdt noen milliarder, vil mange flere selskaper begynne å investere ensifrede prosentandeler i bitcoin, men de fleste vil kanskje ikke kunngjøre det med en gang. Det vil føre til en akselerasjon i bitcoin-prisen, spesielt i en bull run når ikke mange er villige til å selge, sa van der Chijs.

Selv om det er mye frykt for å gå glipp av (FOMO) i rommet, spesielt fra folk som er nye for krypto, noe som fører til at mange av dem gjør investeringer uten reell forskning, og jager neste Bitcoin, foreslo gründeren å se tilbake på historien.
Det opprinnelige mynttilbudet (ICO) -bom og byste var spesielt smertefullt for mange VC-er, hvoretter mange har forlatt plassen eller ikke aktivt investerer lenger, sa risikokapitalisten. Bom- og byste-sykluser følger hverandre med høyere bommer i hver syklus. De som har en lang tidshorisont trenger ikke å time markedet ved å handle aktivt, mens de med en kort en kan tjene „mye mer penger“ ved å handle – men „bitcoin er så volatil en feil kan koste deg alt, spesielt hvis du bruker gearing. “

Å vite hva du gjør er et must hvis du vil bruke kapital i, la oss si at desentralisert økonomi (DeFi), og „de“ eldre „VC-ene ser ut til å savne båten på den.“

„Jeg forventer derfor en trend med VC-fond med [generelle partnere] som er mye yngre enn tradisjonelle VC, de vil dominere kryptoinvesteringsområdet,“ ifølge gründeren, som også var med å grunnlegge børsnoterte Bitcoin-miner Hut 8 Mining. .

Gruvedrift konsolidering
„Generelt tror jeg gruveselskaper vil overgå bitcoin når oksemarkedet kommer tilbake, og det er også derfor jeg tror at store fond som Fidelity nå tar større posisjoner i rommet,“ sa den nederlandske gründeren og investoren i Vancouver til Cryptonews.com.

Når det gjelder selve gruveområdet, ser det ut til at „en pågående konsolidering“ er i horisonten, „som betyr at gruvedrift vil være mer sentralisert,“ sa gründeren. „Hash-hastigheten fortsetter å øke, så stordriftsfordeler er viktigere, og bare de største aktørene kan få de laveste strømkostnadene for driften,“ la han til. Chips vil fortsette å forbedre seg over tid, men økningen i hastighet og ytelse vil være mye mindre enn før – dette betyr at den siste generasjonen chips vil ha en lengre levetid enn tidligere generasjoner, noe som er bra for gruvearbeidere.

Ifølge ham, mens de etablerte Hut 8 Mining for 3 år siden, og mens de fremdeles eier aksjer og følger selskapet nøye, forlot medstifter og administrerende direktør Andrew Kiguel det i andre kvartal i år, slik at van der Chijs kan ikke kommentere selskapets strategi lenger. Han