• Väta Wall Street’s aptit för Bitcoin och Crypto

  • Back
 by 

Det har gått mer än tio år sedan cryptocurrency brast ut med det uttömmande utbytet av pizza-för-bitcoin. Detaljhandelsinvesterare har dykat in i krypto med gusto, men institutionella investerare har tyckts ovilliga att hoppa in på den digitala tillgångsmarknaden, vilket till stor del hänvisar till problem relaterade till säkerhet och efterlevnad.

Ändå kan förändringar i branschen locka Wall Street. Marknadsinspektörer, inklusive sådana som Bloomberg, har rapporterat att institutionella investerare och andra stora aktörer – kapitalförvaltare som driver pensionsfonder, familjeinvesteringar och liknande, plus vissa hedgefondförvaltare – har tagit krypteringar av cryptocurrency, med cirka 27% av amerikanska spelare som nu äger Bitcoin och andra kryptokurser.

Medan antalet institutionella investerare som är öppna för handel med digitala tillgångar ökar, är det som mest saknas för denna marknadskohort en handelsplats med samma höga säkerhetsstandarder och åtagande att följa reglerna som finns i de stora finansiella institutionerna över Wall Street .

Att göra digitala tillgångar mer smakliga för institutionella handlare

Baserat på blockchain ärver krypto alla teknikens olika attribut, till exempel anonymitet – för vilken det är mycket uppskattat. Men kvaliteter som kryptografiska nycklar har visat sig vara något mer utmanande, särskilt nyckellagring. Stulna nycklar, men inte en vanlig förekomst, är verkligen en fara för kryptoägande.

Stora säkerhetsöverträdelser har fortsatt att hålla institutionella investerare försiktiga med att göra en stor andel i den nya industrin, delvis på grund av det större kapitalet som spelas, liksom deras egen skyldighet att agera inom strikta tillsynsregler, som de kan tro inte är tillämpliga till kryptohandel.

För att få institutionella investerares aptit efter krypto krävs alla samma standarder som finns i traditionella investeringshus: säkerhet, möjligheter och efterlevnad av regler.

eToros avancerade cryptocurrency-utbyte, eToroX, ägnar sig åt att föra professionell cybersäkerhet till sina kunders konton och skydda medel mot även de mest formidabla hackarna. Med pågående kodgranskningar och en aktiv bountyplan som erbjuder incitament för dem som upptäcker potentiella sårbarheter på djup nivå är eToroX extremt aktivt för att skydda användare – och deras konton – säkra. Det finns inte bara säkerhetsprocesser på kontonivå, inklusive lagring av kundinsättningar i mycket säkra, FIPS 140 standard kyllagringsplånböcker; men det finns också en grundlig KYC-nivå 3-ID-verifiering; och vid inloggning uppmanas användarna att använda 2FA-skydd, bland annat säkerhetsförfaranden.

Kryptoreglering över hela världen

Globalt svarar regeringar på potentiella kränkningar av krypto-utbyte och annan olaglig aktivitet genom att skapa specifika regler som ägnas åt cryptocurrency.

Till exempel följa Mt. Gox cryptocurrency exchange hack 2014, implementerade Japan en uppsättning regler för branschen. Andra länder följde däribland Malta, Gibraltar och flera andra i Östasien i hopp om att locka till sig startkryptoföretag.

På senare tid har andra länder sporrats till handling, möjligen till följd av Facebooks förväntade flyttning till branschen med Vågen. I februari 2020 talade den amerikanska finanssekreteraren Steven Mnuchin om att rulla ut „betydande nya krav“ i branschen, medan Europeiska unionens femte direktiv om penningtvätt (5AMLD) krävde att europeiska kryptobörser ger ett större skydd mot digital tillgångsbrott och säkerställa större insyn i transaktioner.

Oavsett om det är obligatoriskt enligt lag eller inte, tar utbyten allvarliga frågor om efterlevnad, säkra medveten om att de skyddar användare från cyberattacker, bedrägerier, digital hacking, penningtvätt och annan olaglig verksamhet.