• Bitcoin maximalist Tuur Demeester gaat lang door met Ethereum

  • Back
 by 

Tuur Demeester is al lang de belangrijkste criticus van Ethereum en hij heeft Bitcoin niet in de steek gelaten. Dus, waarom koopt hij nu ETH?

In het kort

  • Lange tijd is Bitcoin maximalist Tuur Demeester al lang op Ethereum.
  • De recente winsten van Ethereum en de exploderende vraag naar decentrale financiering hebben investeerders optimistisch gestemd over de vooruitzichten.
  • Demeester legde uit dat hij Bitcoin niet in de steek liet, maar er in de toekomst minder op zou zijn gericht.

Prominent Bitcoin (BTC) advocaat Tuur Demeester is van gedachten veranderd over de verdiensten van het houden van Ethereum (ETH) en heeft na vijf jaar de dichtstbijzijnde concurrent van Bitcoin gekocht. Maar Ethereum-aanhangers moeten niet te vroeg beginnen met het toejuichen van een grootschalige verschuiving in het sentiment.

ETH/BTC-technici zien er bullish uit, dus ik ben lang. (Ik denk nog steeds dat ETH uiterst problematische grondbeginselen heeft),“ tweette Demeester deze week.

Demeester, een analist en mede-oprichter van crypto-investeringsfonds Adamant Capital, kondigde vorige maand aan dat hij zijn publieke betrokkenheid bij Bitcoin terugdraait. Maar zijn recente verklaring betekent niet dat hij volledig van Bitcoin naar Ethereum verschuift. Hij benadrukt dat hij nog steeds een Bitcoin-gelovige is, en hij heeft nog steeds veel bedenkingen bij Ethereum.

Demeester reageerde op een tweet van de populaire handelaar Peter Brandt, die eerder deze week commentaar had gegeven op een ETH-uitbraak, en voorspelde verdere altcoin-winsten tegen Bitcoin in de nabije toekomst. Dit, in combinatie met de exploderende vraag naar decentrale financiering (DeFi) toepassingen op Ethereum in de afgelopen weken, had investeerders reden tot optimisme gegeven.

Hij is niet de enige Bitcoin-maximalist die openstaat voor het verdienen van geld met Ethereum. In augustus 2019 investeerde Blockstream’s CSO Samson Mow, en anderen, naar verluidt in penningen die gebruik maken van de blokketen Ethereum, hoewel ze alleen in het openbaar steun aan Bitcoin betuigen.

Toen Demeester zijn verschuiving van Bitcoin Code aankondigde, zei hij dat hij in het openbaar een stap terug zou doen, terwijl hij nog steeds de liefde voor de munt in stand hield.

Ik ga een beetje weg van Bitcoin in mijn interesses, en in de dingen waar ik over wil schrijven,“ zei hij. Hij legde uit dat de recente gebeurtenissen in de wereld hem minder enthousiast maakten om zich vooral op Bitcoin te richten, en op de harde lijn die door sommige Bitcoin-fans werd gevolgd. Hij zei ook dat hij geloofde dat de dingen op het punt stonden om meer politiek te worden – een vooruitzicht dat hem niet opwond.

Een van de problemen die ik heb gevoeld met zelf gelabelde Libertariërs en anarchisten is dat er vaak een niveau van medeleven ontbreekt, en dus probeer ik, in plaats van te proberen hun gedachten te veranderen, te kijken of er andere manieren zijn om over dit soort dingen te praten„, zei hij.

In plaats daarvan zal Demeester meer tijd besteden aan het analyseren en schrijven over wereldgebeurtenissen, zoals racisme en kindermisbruik.

Een verschuiving naar Ethereum

Er is de laatste maanden een zekere beweging geweest van Bitcoin naar Ethereum. Een explosie van interesse in de DeFi-ruimte heeft ervoor gezorgd dat veel Bitcoin letterlijk is overgestapt op het slimme contractplatform.

De hele DeFi-ruimte is op dit moment erg spannend„, vertelde Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics, aan Decrypt. „Nieuwe economische modellen worden op dit moment getest en de gedachte om zelfs maar een deel van de macht terug te halen uit de gecentraliseerde financiële wereld is behoorlijk sensationeel„.

Hij benadrukte dat zo’n seismische verschuiving, als die zich voordoet, nog steeds in het experimentele stadium is. Maar de Bitcoin-supermacisten, die zich onderscheiden van hun minder extreme neven en nichten – de maximalisten – zijn te bekrompen om enig potentieel te zien.

Het idee dat Bitcoin de enige digitale munt is die waarde heeft, is vrij dom als je het mij vraagt,“ zei hij.

Demeester lijkt het ermee eens te zijn. Ethereum heeft het belang van deze Bitcoin-maximalist veroverd-als het niet zijn hart is.