Bitcoin bulls eye $ 50 000 dollar eftersom data visar BTC

13. Februar 2021 // von admin

Bitcoin bulls eye $ 50 000 dollar eftersom data visar BTC: s vätskeförsörjning i stadig nedgång

Flera altcoins steg till nya heltidshöjder medan Bitcoin-priset konsoliderades som förberedelse för en förnyad push till $ 49.000-nivån.

Den 12 februari nådde Bitcoin (BTC) -priset en ny heltidshöjd på $ 48.985 innan den drog tillbaka till $ 46.000-nivån.

En snabb blick på 4-timmarsdiagrammet visar den topprankade kryptovalutahandeln i vad som verkar vara en kort konsolideringsfas men BTC behåller fortfarande sin hausseartade fart genom ett mönster av högre höjder och högre lägsta.

Om BTC kan behålla sin nuvarande takt och struktur kan en Bitcoin Evolution övergång till $ 50 000-nivån eventuellt inträffa innan helgen slutar.

En rapport som publicerades av analytiker på Decentrader visar att när Bitcoins likvida utbud har minskat har efterfrågan på den bästa kryptovalutan ökat eftersom antalet BTC som inte har flyttat i kedjan under en längre tid också ökar.

Som framgår av diagrammet ovan har BTC för närvarande en flytande tillgång på ungefär fyra miljoner mynt och siffran har minskat stadigt sedan juni 2020 när valar och institutionella investerare ökar sin exponering för denna begynnande tillgångsklass.

Ytterligare bevis på tillväxten av stora pengarspelare kan hittas genom att titta på ökningen av plånböcker som rymmer mer än 1000 BTC.

I takt med att antalet stora plånböcker växer har antalet mindre plånböcker förblivit platta eller minskat, vilket tyder på att „större spelare tar bort bitcoin från mindre spelare.“

PayPal gräver djupare in i kryptovaluta

Ytterligare hausseartade nyheter för kryptovalutasektorn kom när PayPal meddelade att man planerar att utöka sina kryptotjänster till invånare i Storbritannien.

Detta är första gången användare utanför USA kommer att kunna köpa krypto via plattformen som ska vara tillgänglig på PayPal- och Venmo-apparna i slutet av andra kvartalet 2021.

I ett försök att hålla jämna steg med PayPal och Cash App har Apple Pay presenterat ett nytt partnerskap med BitPay som gör det möjligt för Apple Wallet-användare att använda sitt BitPay-kort för att göra inköp.

Det har också visat sig att Grayscale Investments snart kan ge en ny exponeringsnivå för decentraliserad finansiering eftersom en nyinförd företagsregistrering i delstaten Delaware visar att kapitalförvaltaren överväger Yearn Finance som ett potentiellt framtida erbjudande.

Choppy trading sätter tonen på traditionella marknader

Traditionella marknader stod inför tidigt tryck på fredagen efter tillkännagivandet den 11 februari att federala tillsynsmyndigheter har lanserat sonder till Robinhood och Reddit för tecken på marknadsmanipulation relaterade till de senaste vilda rörelserna som ses i aktier som GameStop och AMC.

Efter att ha klarat av den tidiga nedgången lyckades alla tre större index klättra högre och avsluta dagen i det positiva med S&P 500 och NASDAQ som avslutade sessionen på rekordnivåer, upp 0,47% respektive 0,50%. Dow lyckades också pressa ut en positiv vinst på 0,09%.

Den bredare kryptovalutamarknaden fortsatte sin hausseartade uppgång då flera projekt såg tvåsiffriga vinster och nya rekordhöga toppar.

Ether (ETH) vågade djupare in i okänt territorium på fredagen genom att ställa in och sätta en ny rekordhög nivå på 1 863 $, medan Polkadot (DOT) var det bästa presterande toppmyntet och upplevde en ökning med 21% över natten för en ny high på 29,52.

Andra anmärkningsvärda artister inkluderar det rena proof-of-stake-protokollet Algorand (ALGO), som ökade 38% för en 2021-topp på 1,84 $ och Tezos (XTZ), som såg sin prisökning 23% för ett nytt rekordhöjd på 5,41 $.

Det totala börsvärdet för kryptovalutor ligger nu på 1,48 biljoner dollar och Bitcoins dominansnivå är 60,4%.

Kommentare sind geschlossen.